Çevre Mühendisliği öğrencisi olarak benim gibi birçok insanın yoluna ışık tutan Çevresel Sürdürülebilirlik podcastinde eminim siz de hayatınıza değinen birçok bilgiyle karşılaşacaksınız. Herkes için büyük önem kazanmış olan sürdürülebilirlik konusu adı altında farklı kaynaklardan ve farklı bakış açılarıyla bilgiyi böylesine güzel yaymak çok kıymetli. Birbirinden değerli konuklarıyla günümüz dünyasındaki sorunların iyileştirici çözümlerini tartışan ve gelecek için nelerin planlanıp uygulanacağı konuşulan bu podcast kanalını mutlaka takip etmenizi öneririm.
Çevre Mühendisliğini kazandığım yıl bölümüm hakkında araştırmalar yaparken denk geldiğim ve yapacağım mesleğe beni bir kez daha aşık eden o podcast.
Çevresel Sürdürülebilirlik Podcast’i her bir bölümü ile günümüz dünyasında aslında hepimizin bilmesi gereken konuları, çevre adına yapılan çalışmaları bizlere aktarıyor. Güncel konuları farklı şirketlerden farklı isimlerden dinlemek gerçekten çok değerli. Son dinlediğim bölümde de Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Yılmaz yer almış, bir Yıldızlı olarak Yıldızlıların konuşmasını dinlerken Gökçenur Hanıma bu güzel podcastler için teşekkür etmek istiyorum.
Günümüzün en öncelikli konularından biri sürdürülebilirlik. Gündemdeki diğer çoğu konunun da sebebinin veya sonucunun sürdürülebilirlik olduğunu görüyoruz. Gökçe’nin de Sürdürülebilirlik konusunu benimsemesi ve en önemlisi aksiyon alması muhteşem! Evren Hareketi Alkışlar, Düşünceyi Değil… Her seri , her konuk ufuk açıcı, zengin içerikler paylaşılıyor, sizlere de keyifle dinlemek kalıyor!
Podcastini zevkle takip ediyorum. Özellikle 7.bölüm ilgimi çekti. Ülkemizdeki üniversitelerin sürdürülebilirlik konusunda hangi seviyede olduğunu görmemi sağladı. Sayın rektörün sürdürülebilirlik hakkındaki görüşleri ve projeleri gerçekten çok güzel. Üniversitenin en üst makamında sürdürülebilirlik konusunda böylesine bir farkındalık olması beni çok mutlu etti. Ben sadece genel olarak podcast için ve özellikle son bölüm için tebrik etmek istedim. Çok başarılıydı. Umarım daha nice yıllar yayın hayatın devam eder.
Sürdürülebilirlik çalışmaları konusunda kariyer hedefleyen bir çevre mühendisi adayı olarak her yayında güncel bilgiler edindiğim bu podcast kanalı için çok teşekkür ederim❤️
Birbirinden farklı sektörlerde çevresel sürdürülebilirlik konusunda nasıl gelişmeler oluyor, hangi firmalar bu konuda geleceği iyileştirmek adına neler yapıyor sorularına merakınız var ise siz de Çevresel Sürdürülebilirlik podcast kanalında Gokçenur Uysal ve konuklarını dinlemelisiniz.
Çevresel Sürdürülebilirlik Podcast’te sektör veya ünvan fark etmeksizin her vatandaşın anlayabileceği ve ilgi alanına göre bir şeyler bulabileceği bir içerik bolluğu var. Ben bir Çevre Mühendisliği öğrencisi olarak sürdürülebilirliğin hem sosyal hem mühendislik boyutlarına değinen bu podcast serisini oldukça faydalı buluyorum. Sürdürülebilir bir eğitim-öğretim hayatından sürdürülebilir bir kariyer hedefine kadar bir döngüyü kapsayan bu içeriklerin günümüz Dünya’sında toplumsal gelişim adına atılmış büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. Sevgili Gökçenur Uysal’ın başlatmış olduğu bu girişimin benim gibi birçok öğrencide davranış bilinci oluşturduğuna ve değer yaratmaya odaklanmış bir kariyer oluşturma farkındalığı oluşturduğuna eminim. Kendisine biz podcast dinleyicilerine kattığı değerden dolayı minnettarım.
Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümün bu kadar gündemde olduğu bir dönemde bu konuları kitlelere ulaştıracak her türlü iletişim çok kıymetli. Ancak sevgili Gökçe gibi hem bu bölümü okuyarak meslek edinmiş hem de kendini bu konuya bu denli adamış birinin bu podcast serisini başlatması paha biçilemez. Çevresel Sürdürülebilirlik podcast kanalının daha çok kişiye ulaşması ve daha çok dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dilerim daha çok yaygınlaşır.
Gökçe’ nin, Tamer Yılmaz’ ı konuk ettiği, üniversitelerin çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarını konu edindiği bölümü dinledikten sonra yaptığım araştırmada “Türkiye’deki Devlet Üniversitelerinin ve Vakıf Üniversitelerinin Sürdürülebilirlik Faaliyetleri Açısından Karşılaştırılması 2021 Raporu” ’nda sürdürülebilirliğe ilişkin çalışması olan vakıf üniversiteleri oranının yalnızca %28 olduğunu gördüm. Üniversite tercihi döneminde çoğu öğrenci okulun başarı durumu, bilinirliği gibi metrikleri göz önüne alarak tercihte bulunuyor fakat çağın gerekliliklerinin değişmesiyle beraber bireylerin seçimlerini yaparken (yaşam alanı, okul tercihi, iş alanı seçimi vb.) seçecekleri yerlerin sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda neler yaptığını, sizlerin çalışmalar yürütebilmesi için ne gibi imkanlar sunduğunu bilerek karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Yeniden bir üniversite tercihi yapma imkânım olsaydı önem vereceğim ilk maddelerden biri üniversitenin ne oranda çevresel sürdürülebilirlik odaklı faaliyet yürüttüğü olurdu. Gökçe gibi çevresel sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yürüten, her yaş kesiminden bireyi bilgilendirmeyi hedef edinen girişimlerin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ekosisteme olan bu önemli katkısından dolayı Gökçe’ye teşekkür ederim.
Çevresel Sürdürülebilirlik podcast kanalında farklı sektörler, onların sürdürülebilir uygulamaları, dahil oldukları girişimler; sürdürülebilirliğe katkı sağlayan farklı farklı paydaşlar; güncel ve öne çıkan konular… Her şeyden azar azar ama tadında, hatta tadı damağımda kalan bilgiler bulabiliyorum. Kocaman bir umut yaratıyor içimde, ülkem adına. Heyecanlanıyorum, bahsedilen konuları araştırmak için ve onlardan faydalanabilme ihtimalime.
Çok teşekkürler Gökçe, yayınlarına devam edip bizi değerli konuklarınla ve konularıyla buluşturduğun için!
Çevresel sürdürülebilirlik podcasti ‘çevre sorunları ve iklim değişikliği’ konularında bilinç sahibi olmak isteyen herkesin dinleyebileceği, konuların etraflıca açık ve anlaşılır bir şekilde işlenen aynı zamanda da not almadan dinleyemeyeceğiniz bir podcast serisi. Bir sosyoloji öğrencisi olarak çevre ve iklim sorunlarının toplumsal yaşama yansıması ve çözümlerin neler olabileceği gibi konular üzerine yaptığım çalışmalarda yararlandığım kaynaklardan biri oldu. İçeriği oldukça zengin bu seriyi bizlerle buluşturan Gökçe Hanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Dinleyeni ve faydalalanı çok olur umarım.
Hayatımızın merkezine yerleşen Sürdürülebilirlik kavramı ile ilgili olarak yalnızca çalışmış olduğu sektörden değil çeşitli sektörlerden alanında uzman kişileri konuk alarak yapmış olduğu yayınları son derece bilgilendirici buluyorum. Bu yayınları dinlerken farklı sektörlerin aynı amaç için hangi yolları izledikleri, süreçler ve zorlukları değerlendirme fırsatı buluyorum. Yapılan her işin kişi tarafından sevilerek yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda mesleğini çok seven, çevresel sürdürülebilirlik amacını gerçekten benimsemiş çalışkan bir meslektaşım olan Gökçe’nin yapmış olduğu bu yayınları dinlemek benim için çok değerli. Herkesin dinlerken temiz ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalığının artacağına ve bir çok yeni bilgi edineceğine inanıyorum